Evenementen

Op deze site staan de evenementen die georganiseerd worden door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

In de Kalender welzijn op het werk staan de vormings- en bijscholingsactiviteiten voor preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en arbeidsgeneesheren.

Evenementen van de FOD

In de rubriek Evenementen van de FOD worden alle activiteiten van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg opgenomen: studiedagen, infosessies,... Alle geïnteresseerden kunnen zich inschrijven.

Kalender welzijn op het werk

In de Kalender welzijn op het werk worden opleidings- en bijscholingsactiviteiten voor preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en arbeidsgeneesheren opgenomen.

Die activiteiten worden georganiseerd door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg en door andere instellingen.

Mijn evenementen

In uw profiel vindt u de evenementen waarvoor u bent ingeschreven, de documentatie van bij de evenementen die u heeft bijgewoond, uw aanwezigheidsattesten, enz.

Heb je geen profiel? Meer informatie over de registratie in de rubriek Hoe inschrijven.

 • Webinar: Nieuwe wetgeving over ergonomie

  Het Koninklijk Besluit tot wijziging van Boek VIII van de codex over het welzijn op het werk met betrekking tot ergonomie en de preventie van musculoskeletale aandoeningen (MSA), treedt binnenkort in werking. Tijdens dit webinar geven we uitleg over deze nieuwe wetgeving. We presenteren de risicoanalyse en de preventiemaatregelen die
  Type evenement
 • Mensgericht digitaliseren - webinar

  Het Belgisch Focal Point van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) nodigt u uit voor de webinar over: " Mensgericht digitaliseren " op 30 mei om 10.00 uur. Tijdens deze webinar, die georganiseerd wordt binnen de campagne 2023-2025 “Veilig en gezond werken in de digitale samenleving, kijken we eerst
  Type evenement
 • Netwerk- en intervisiesessies voor vertrouwenspersonen (uit diverse sectoren)

  De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg organiseert netwerk- en intervisiesessies voor vertrouwenspersonen. Het netwerk voor vertrouwenspersonen komt ongeveer 2x per jaar samen om verschillende cases en onderlinge verhalen uit te wisselen en op tafel te leggen. Bent u vertrouwenspersoon en wilt u in de toekomst deel uitmaken van