Ventilatie is één van de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus kan verminderen. Bij het uitademen komen onzichtbare kleine druppels, aerosolen, vrij die het coronavirus kunnen bevatten. Via de lucht kunnen deze aerosolen terecht komen bij een gezonde werknemer en die persoon besmetten. Aangezien de voedingsindustrie een essentiële sector is, heeft deze de grote uitdaging om een corona-uitbraak op de werkvloer te verhinderen. Maatregelen zoals het dragen van mondmaskers en 'social-distancing' kunnen het risico verkleinen, maar nemen deze niet volledig weg. Daarom is het aangeraden om aanvullende maatregelen te nemen, waaronder investeren in ventilatie en ventilatietechnieken. In dit webinar ontdekt u het belang van ventilatie en welke ventilatietechnieken de huidige maatregelen kunnen versterken in de strijd tegen het coronavirus.
Vanuit het project Venticoveat voorzien het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB), Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), de Belgische federatie van het vlees (FEBEV) en Flanders' FOOD informatie over de rol van ventilatie in voedingsverwerkende productieomgevingen. Deze inzichten kunnen uw organisatie helpen in zowel de preventie van aërogene coronatransmissie, als het verbeteren van het welbevinden van werknemers en de voedselkwaliteit.
PROGRAMMA
10:00 - 10:10 Verwelkoming en introductie: waarom is de preventie van coronatransmissie belangrijk voor de vleesindustrie? - Cédric Charon, FEBEV
10:10 - 11:10 De rol van ventilatie, filtratie en luchtzuivering in de strijd tegen corona - Joris Van Herreweghe, Romy Van Gaever, WTCB
11:10 - 11:40 A brief look at computational Fluid Dynamics (CFD) in food industry and usage (Engelstalige presentatie) - Özer Bagçi, ILVO
11:40 - 11:45 Vragenronde
11:45 - 11:55 Voorstelling en uiteenzetting hoe ATIC uw organisatie kan helpen inzake ventilatie - Joris Mampaey, ATIC
11:55 - 12:00 Welke zaken moet je zeker meenemen? - Lars Roba, Flanders FOOD