Supervisie vertrouwenspersoon: de procedures voor psychosociale interventies

Organisatie: 
Kluwer Opleidingen
Activiteit: 
Bijscholing
Datum: 
Donderdag 08/11/2018 - 09:00 tot 17:30
Prijs: 
625 €
Plaats: 
Bluepoint Brussels
August Reyerslaan 80
Brussel (Schaarbeek) 1030
België
50° 51' 3.888" N, 4° 24' 6.8004" E
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Doelgroep: 
Preventieadviseur veiligheid, Preventieadviseur psychosociale aspecten, Vertrouwenspersoon
Met de wet van 28 februari 2014 op de psychosociale risico’s benadrukt de wetgever het belang van psychosociaal welzijn. Uw uitdaging: de technische voorschriften van deze wet door en door kennen, zodat u weet wat u als vertrouwenspersoon mag, en vooral wat u niet mag. Deze supervisie behandelt in één dag alle ins en outs van de nieuwe wetgeving. U keert terug naar uw werkplek met meer duidelijkheid omtrent de procedures en bevoegdheden van de vertrouwenspersoon.

Met de wet van 28 februari 2014 op de psychosociale risico’s benadrukt de wetgever het belang van psychosociaal welzijn.

Uw uitdaging: de technische voorschriften van deze wet door en door kennen, zodat u weet wat u als vertrouwenspersoon mag, en vooral wat u niet mag.

Deze supervisie behandelt in één dag alle ins en outs van de nieuwe wetgeving. U keert terug naar uw werkplek met meer duidelijkheid omtrent de procedures en bevoegdheden van de vertrouwenspersoon.

Bijscholing voor de preventieadviseur

Bent u preventieadviseur? Dan is deze opleiding ideaal voor u. Want ze komt in aanmerking voor de verplichte bijscholing voor de preventieadviseur, volgens het Koninklijk Besluit van 29 januari 2013. (Dat wijzigde het KB van 17 mei 2007 over de vorming en bijscholing van de preventieadviseur.)

Supervisie voor de vertrouwenspersoon

Vanaf 1 september 2014 moeten vertrouwenspersonen jaarlijks een supervisie volgen die hen nieuwe vaardigheden leert voor het uitoefenen van deze functie. Deze opleiding komt in aanmerking voor de jaarlijkse supervisie.

Pluspunten

U brengt uw eigen case mee en bespreekt ze uitgebreid met de trainer en de andere deelnemers. Dankzij deze interactieve aanpak krijgt u diepere inzichten in uw rol en inspiratie voor de aanpak van uw eigen dossiers.

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor vertrouwenspersonen die al een basisvorming gevolgd hebben en zich verder willen verdiepen in de vernieuwde procedures, methodologie en deontologie.

De vertrouwenspersoon die zich verder wil verdiepen in de dynamiek van psychosociale risico’s en ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk, verwijzen we door naar de opleiding 'Supervisie vertrouwenspersoon: verscherp uw bemiddelingsvaardigheden' (www.kluweropleidingen.be/verpanb).

"

Heel praktisch.

"

Ingrid Van Zande, Human Resources Representative, Westinghouse Electric Belgium

"

Zeer duidelijke presentaties, handig cursusmateriaal en documentatie, nuttige uitwisseling van ervaringen tussen personen van verschillende bedrijven.

"

An Sauviller, vertrouwenspersoon, ExxonMobil Petroleum & Chemical

"

Heel duidelijk, de voorbeelddocumenten zijn een pluspunt!

"

Charlotte Trekker, preventieadviseur, Herbosch-Kiere

"

Deze opleiding heeft mij praktische tips en tools gegeven. Aanrader!

"

Patrick Dejonghe, vertrouwenspersoon en interne preventie, Bpost bank

"

Heel overzichtelijk gegeven. Opbouwend. Met kennis van zaken. Praktijkgericht. Gegeven door iemand met praktische ervaring en kennis van zaken.

"

Jeremias Vanoverberghe, preventieadviseur en Mech Design, Cisco Systems Belgium

Programma

Definities van psychosociale risico’s met inbegrip van pesten, geweld en ongewenst seksueel gedrag

Posities, taken en bevoegdheden van de vertrouwenspersoon

De procedures (opvang, psychosociale informele en formele interventies)

Beroepsgeheim en bescherming van de werknemers