Specialisatiemodule preventieadviseur niveau II

Amelior vzw
Organisatie: 
Amelior vzw
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Donderdag 13/09/2018 - 09:00
Prijs: 
Vanaf €780 €
Plaats: 
Amelior vzw
Beneluxpark 1
Kortrijk 8500
België
50° 47' 59.1216" N, 3° 17' 0.8772" E
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
IN SAMENWERKING MET HOWEST Deze specialisatiemodule is bedoeld voor wie als preventieadviseur niveau II aan de slag wil en daartoe het wettelijke opleidingsniveau (Niveau II) moet behalen. Iedere cursist die zich wenst in te schrijven voor deze opleiding dient eerst geslaagd te zijn voor de multidisciplinaire basisvormingsopleiding. Amelior biedt iedere cursist die zich inschrijft eveneens de mogelijkheid om te kiezen voor een extra naslagwerk, inbegrepen in het cursusgeld. U kiest ofwel voor het handboek 'Welzijn op het Werk' van het Provinciaal Veiligheidsinstituut (Antwerpen) of voor het 'Preventiezakboekje voor welzijn op het werk' uitgegeven door Kluwer. De opleiding voldoet aan het KB 17 mei 2007 en komt in aanmerking voor educatief verlof (N-2066-12).

WAAROM AMELIOR-HOWEST?

Amelior vzw is opgericht door een managers die hun passie voor veiligheids- en kwaliteitsmanagement wilden delen met het bedrijfsleven. Ondertussen is dit uitgemond in een professionele organisatie die reeds decennia ten dienste staat van het bedrijfsleven. Voor de preventieadviseur-opleidingen gaat Amelior de samenwerking aan met Howest. Amelior en Hogeschool West-Vlaanderen bieden als enige de Specialisatiemodule tot Preventieadviseur Niveau 2 aan in West-Vlaanderen.

VOOR WIE?

Deze specialisatiemodule is bedoeld voor wie als preventieadviseur niveau II aan de slag wil en daartoe het wettelijke opleidingsniveau (Niveau II) moet behalen.

TOELATINGSVOORWAARDEN

De toelatingsvoorwaarden voor deze module werden wettelijk vastgelegd in het KB van 17 mei 2007: houder zijn van het getuigschrift hoger secundair onderwijs of hogere secundaire leergangen.

Eveneens moet voorafgaand aan de opleiding ‘specialisatiemodule tot preventieadviseur niveau II’ de ‘multidisciplinaire basisvorming ter voorbereiding van de specialisaties tot preventieadviseur’ gevolgd worden. Amelior start telkens in de maand januari een nieuwe editie van de ‘multidisciplinaire basisvorming’.

PROGRAMMA

De opleiding tot preventieadviseur niveau 2 is opgebouwd uit twee modules:  

- Multidisciplinaire basisvorming ter voorbereiding van de specialisaties tot preventieadviseur (minimum 120 lesuren, bij Amelior +/- 135 lesuren) - aparte verplichte opleiding.

- Specialisatie tot preventieadviseur veiligheid niveau 2 (minimum 90 lesuren, bij Amelior +/- 120).

INHOUD

In de tweede module worden de thema’s eerder aangehaald in de multidisciplinaire basismodule , verdiept en verbreed. Er wordt ingezoomd op thema’s zoals noodplanning, gevaarlijke stoffen, machinerichtlijn, explosiegevaar, …

De diverse risicoanalysetechnieken komen uitgebreid aan bod. Maar ook de integratie van het welzijnsbeleid in het algemeen managementbeleid wordt niet uit het oog verloren.

De lessen worden op zeer praktische wijze gegeven: theoretische lessen worden aangevuld met cases en oefeningen. De diverse bedrijfsbezoeken en praktijkgetuigenissen geven u onmiddellijke voeling met de praktijk.