Aanvullende vorming preventieadviseur niveau 2

Organisatie: 
Agoria
Activiteit: 
Vorming
Datum: 
Donderdag 22/04/2021 - 09:00
Prijs: 
zie externe link €
Plaats: 
AA Tower
Technologiepark-Zwijnaarde 122
9052
België
BE
Toegankelijkheid: 
Iedereen
Doelgroep: 
Preventieadviseur veiligheid, Werkgever of lid van de hiërarchische lijn
Thema's: 
welzijn op het werk, Welzijn op het werk in de praktijk
De taken van de preventieadviseur zijn zeer uiteenlopend en vereisen een breed kennispalet. Om als preventieadviseur aan de slag te gaan, is een grondige opleiding dan ook essentieel. Onze opleiding bestaat uit een multidisciplinaire basisvorming, gevolgd door een specialisatiemodule niveau II. Bent u op zoek naar een opleiding die u klaarstoomt om de taak van preventieadviseur niveau II op te nemen? Wilt u diepgaande kennis vergaren over welzijn en preventie op het werk? Schrijf nu in voor onze nieuwe cursus, die start op 22 april 2021 in onze kantoren in Gent.

Voldoe aan uw wettelijke verplichtingen

Ondernemingen vanaf 20 werknemers (industrie met zeer zware risico’s), 50 werknemers (industrie met zware risico’s), 100 werknemers (andere industriële bedrijven) of 200 werknemers (niet-industriële organisaties) moeten over een preventieadviseur niveau 2 beschikken.

Onze opleiding, erkend door de overheid, biedt de beste garantie om die taak in uw onderneming te kunnen opnemen.

Onze troeven

  • 63 + 1.000: Onze jarenlange ervaring. We organiseren deze cursus reeds voor de 63e keer. Dit betekent meer dan 1.000 opgeleide preventieadviseurs. 
  • > 80%: We streven ernaar preventieadviseurs op te leiden die hun rol als coach, mentor en adviseur ten volle kunnen spelen. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. De tevredenheid van onze cursisten bedraagt meer dan 80%. 
  • 30: Onze lesgevers (maar liefst 30) zijn experten in hun vak en staan met beide voeten in de praktijk (preventieadviseurs van bedrijven, ambtenaren van toezicht welzijn op het werk, …).
  • 20: We houden de groep van cursisten klein (max. 20), wat ons de kans geeft interactief en gericht te werk te gaan en aan de cursist de kans biedt om vragen te stellen.
  • BLENDED: We wisselen theorie en praktijk af, met rollenspellen, bedrijfsbezoeken, praktische en begeleide oefensessies, …
  • 1: Persoonlijke eindwerkbegeleiding door een promotor binnen het gekozen onderwerp.

Voor wie?

Deze cursus is noodzakelijk voor iedereen die de wettelijke taak van preventieadviseur niveau 2 wil uitoefenen. Maar ook bedrijfsleiders, leidinggevenden, productiemanagers, onderhoudstechnici,… die een meer uitgebreide kennis willen opdoen over welzijn en preventie op het werk kunnen bij ons terecht.