Wat is de impact van managementstijlen op het welzijn op het werk? Webinar via Zoom

Organisatie: 
HR Square in samenwerking met de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Donderdag 30/09/2021 - 10:00 tot 12:00
Kostprijs: 
0,00 €
Plaats: 
Webinar
België
BE
Thema's: 
welzijn op het werk
Op welke manier hebben managementstijlen een impact op het welzijn van medewerkers? Dat onderzochten wetenschappers van de VUB en de UCL. Ze deden dat op vraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Hun onderzoek legt de stijlen zoals ze op de werkvloer gehanteerd worden naast die die aan managementscholen onderwezen worden, en formuleert aanbevelingen over hun impact op het welzijn van medewerkers. Tijdens dit webinar op 30 september geven de onderzoekers tekst en uitleg bij de resultaten van hun onderzoek, en maken ze meteen ook de link met de uitdagingen die gepaard gaan met hybride werken.

Het ‘Managementstijlen en welzijn op het werk - Een kwalitatief onderzoek naar managementstijlen en managementopleidingen in België’, zoals de studie officieel heet, is het werk van Jan De Schampheleire en Christophe Vanroelen (VUB), en Clotilde Hallet, Laurent Taskin en Laurianne Terlinden (UCLouvain). Het volledige rapport, voor het eerst gepubliceerd eind 2019, is beschikbaar op de website van de FOD WASO.

Op het programma
10:00 — Verwelkoming door Timothy Vermeir, hoofdredacteur van HR Square.
10:05 — Managementstijl en de impact op welzijn op het werk, door Jan De Schampheleire en Christophe Vanroelen (VUB)
10:45 — In de praktijk: hybride werken, managementstijl en welzijn. – discussiepanel met HR-verantwoordelijken en wetenschappers, onder leiding van HR Square.
11 :35 — Een kort overzicht van de tools die de FOD Waso ter beschikking stelt van organisaties
11:45 — Vragen en antwoorden
12:00 — Einde