De werking van de ondernemingsraden - Brussel

Organisatie: 
FOD Werkgelegenheid, Arbeid en sociaal overleg
Activiteit: 
Evenement
Datum: 
Dinsdag 20/09/2016 - 09:00 tot 12:30
Plaats: 
FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
Ernest Blerotstraat 1
BRUSSEL 1070
België
50° 50' 15.0576" N, 4° 20' 5.3016" E
BE
Deze informatiesessies over de werking van de ondernemingsraden worden georganiseerd door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en sociaal overleg na de sociale verkiezingen van 2016 om informatie te verschaffen over de opdrachten, verplichtingen en bevoegdheden van de diverse betrokkenen. Doelgroep: werknemersafgevaardigden, werkgeversafgevaardigden, bedrijfsrevisoren.

Programma

9u: Opdrachten en werking van de ondernemingsraden, statuut van hun leden (rol van de secretaris, het nemen van beslissingen, regelement van interne orde,…)

Spreker: Michel De Gols, directeur-generaal, Algemene Directie Individuele Arbeidsbetrekkingen, FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

10u-10u30: Koffiepauze

10u30-11u15: De sociale opdrachten van de ondernemingsraad, de economische en financiële informatie en de bevoegdheden van de Algemene Directie Toezicht op de sociale wetten.

Sprekers:

Marijke De Potter (voor Brussel: Martine Destexhe), inspecteurs van de Algemene Directie Toezicht op de sociale wetten, cel bedrijfsorganisatie.

Ellie Dewaele, Algemene Directie Individuele Arbeidsbetrekkingen, FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

11u15: Voorstelling van de nieuwe module “werking en opdrachten van de ondernemingsraad” op de website www.werk.belgie.be     

Ellie Dewaele, Algemene Directie Individuele Arbeidsbetrekkingen, FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

 

12u00: vraagstelling

12u30: afsluiting

Inlichtingen: Nadia.Corryn@werk.belgie.be