Supervisie vertrouwenspersoon: bespreking van cases

Deze supervisie is een echt klankbord voor vertrouwenspersonen die worstelen met een actueel dossier. De focus ligt op het bespreken van je eigen cases. Sinds 1 september 2014 (wet 28/02/2014 betreffende de psychosociale risico’s) moeten de vertrouwenspersonen minimaal jaarlijks een supervisie volgen die toelaat hun kennis, competenties en vaardigheden verder aan te scherpen. Ook reflectie over eigen dossiers en ervaringsuitwisseling gelden als een volwaardige supervisie. Scherp je vaardigheden en kennis dus aan via deze supervisie en leer bij via ervaringsuitwisseling met andere vertrouwenspersonen en de docent.

Doelstellingen

Deze supervisie is een echt klankbord voor vertrouwenspersonen. Deze halve dag is een interactieve en dynamische sessie waarbij de vertrouwenspersonen samen reflecteren over reële situaties. Leren van elkaar en door elkaar, een intervisie ‘pur sang’.

Deze ervaringsuitwisseling tilt je kennis naar een hoger niveau en biedt praktische tips en trucs om je dossiers in de toekomst met meer kennis van zaken aan te pakken.